Skip to content

Experts in Warmtepompen

Hybride, All Electric

Warmtepomp: Lucht/water Hybride

(Hybride) Warmtepomp vanaf 2026 de standaard

Vanaf 2026 zullen hybride warmtepompen de norm zijn voor verwarming. Er zijn verschillende soorten pompen die geld kunnen besparen en uw huis milieuvriendelijker kunnen maken. Ze werken allemaal door uw huis te verwarmen en soms te koelen. U kunt ze gebruiken in plaats van of naast uw cv ketel, en zelfs subsidies krijgen voor de installatie ervan. Dit maakt ze een aantrekkelijke investering. Als u niet zeker weet welke warmtepomp geschikt is voor u, komen wij graag langs voor advies aan huis.

Hybride warmtepomp

Met een Hybride warmtepomp voorbereid op de toekomst.

Een hybride warmtepomp is een duurzaam verwarmingssysteem dat je kunt toevoegen aan je bestaande ketel om energie te besparen. Het is een combinatie van een hoog rendement combi-ketel en een warmtepomp.

De warmtepomp verwarmt het huis het hele jaar door, terwijl de ketel warm water maakt. De ketel gaat alleen aan als het nodig is. Een hybride systeem werkt goed zonder dat je een speciaal type vloerverwarming of radiatoren nodig hebt.

Als je huis goed geïsoleerd is, bespaar je nog meer energie. Als je op zoek bent naar een duurzamer en betaalbaar verwarmingssysteem, is een hybride systeem een goede keuze.

Alltherm is leverancier en installateur van o.a. Valliant. Hiervan kunnen wij u alle producten en oplossingen van aanbieden. 

Lucht/water warmtepomp (All-Electric)

Volledig elektrische verwarmen.

De elektrische warmtepomp, die ook wel bekend staat als een all-electric warmtepomp is een specifiek verwarmingssysteem dat werkt op elektriciteit. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte om je huis te verwarmen, te douchen en heet water te gebruiken.

Een all-electric warmtepomp wordt geleverd met een opslagtank voor heet water en heeft daardoor ongeveer het formaat van een hoge koelkast. Het is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerd of redelijk geïsoleerd huis. Je kunt het combineren met vloer- of wandverwarming of radiatoren die voldoende warmte kunnen genereren bij een lage watertemperatuur, wat doorgaans de lage-temperatuurverwarmingsmethode wordt genoemd.

Alltherm levert volledig elektrische warmtepompen van Nibe en Vaillant.